Broekbergenlaan 44 - 46
2071 EW Santpoort Noord
(023) - 537 98 05

 


de tijden dat wij open zijn:

dinsdag: 9:30 - 18:00
woensdag: 9:30 - 18:00
donderdag: 9:30 - 18:30
vrijdag: 9:30 - 18:30
zaterdag: 9:30 - 17:00
maandag: gesloten

 

e-mail: Santpoort aan Zee

 

 

 

ROMIGE COQUILLES
voor 2 personen

Dit recept kunt u gebruiken als voor-, tussen- of hoofdgerecht.
Onderstaand recept is als hoofdgerecht bedoeld.
Gebruikt u het als enig voorgerecht, dan kunt u de hoeveelheden halveren.
Heeft u meerdere voorgerechten, waarvan dit er 1 is, dan kunt u met 1/3 van de voorge­schreven hoeveelheden volstaan.


 

Benodigdheden:

 

- 600 gram verse coquilles
- 2 dl. olijfolie/druivepitolie
- 1 fijngehakt uitje
- 1 fijngehakt knoflookteentje
- 1 theelepel (verse) majoraan
- 1½ dl. witte wijn
- 2 dl. crème fraîche
- peper & zout
- 25 gram fijngehakte peterselie
- 4 nestjes (verse) tagliatelle


Bereiding: Fruit de ui en knoflook glazig in de olie.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
Voeg vervolgens majoraan en witte wijn toe aan het uimengsel en laat dit tot ongeveer de helft inkoken (op een hoog vuur).
Meng dan de crème fraîch­e, peper, zout en peterselie er door en laat alles even meewarmen.
Laat boter in een koekepan smelten en laat deze goed bruin worden.
Ondertussen kunt u de coquilles in plakjes snijden en deze plak­jes bakt u maximaal 3 minuten.
Verdeel de tagliatelle over 2 borden, schenk de saus over de tagliatelle en verdeel de plakjes coquille er over.