Broekbergenlaan 44 - 46
2071 EW Santpoort Noord
(023) - 537 98 05

 


de tijden dat wij open zijn:

dinsdag: 9:30 - 18:00
woensdag: 9:30 - 18:00
donderdag: 9:30 - 18:30
vrijdag: 9:30 - 18:30
zaterdag: 9:30 - 17:00
maandag: gesloten

 

e-mail: Santpoort aan Zee

 

 

 

GEBAKKEN MOSSELEN
voor 2 personen

 

Benodigdheden:

 

- 300 gram gekookte mosselen
- 1 ei
- 2 tot 3 eetlepels paneermeel
- 250 gram champignons, in plakjes gesneden
- 100 gram ontbijtspek, in blokjes/reepjes
- 1 grote ui, gepeld en kleingesneden
- 25 gram boter
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel citroensap
- mespunt tijm (gedroogd of vers)
- peper en zout


Bereiding :

 

Klop het ei los met een beetje peper en zout. Haal de mosselen eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Druk het paneerlaagje goed aan. Bak het spek in de koeke­pan uit in de boter. Haal dan het spek uit de pan en bak de ui in het achtergebleven vet. Laat de champignons meebakken totdat ze begin­nen te kleuren. Roer er dan de crème fraîche door en breng het op smaak met citroensap, tijm, peper en weinig zout. Zet dit op een laag pitje om het warm te houden. Verhit dan de olie en bak de mosselen circa 2 minuten per kant. Schep de mosselen op de borden, bestrooi ze met de spekjes en schep er het champignon­mengsel bij.