Broekbergenlaan 44 - 46
2071 EW Santpoort Noord
(023) - 537 98 05

 


de tijden dat wij open zijn:

dinsdag: 9:30 - 18:00
woensdag: 9:30 - 18:00
donderdag: 9:30 - 18:30
vrijdag: 9:30 - 18:30
zaterdag: 9:30 - 17:00
maandag: gesloten

 

e-mail: Santpoort aan Zee

 

 

 

GEMARINEERDE ZALM OP ROOD CEDERHOUT....
voor 2 personen

 

Benodigdheden:

 

- 2 stukken zalmfilet
- 2 plankjes rood cederhout
- 50 gram olijfolie 2e persing
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- div. kruiden zoals oregano, bladpeterselie,
basilicum, thijm & rozemarijn
- sap van ½ citroen
- 50 gram Noilly Prat
- beetje tabasco
- beetje worcestersaus

 

Bereiding :

Laat de plankjes hout minimaal 2 uur weken in koud water. Snipper het sjalotje en de knoflook en hak de kruiden fijn. Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook en sjalot aan. Voeg de kruiden toe, blus het af met de Noilly Prat, citroensap, tabasco en worcestersaus.

Peper en zout de zalmfilets en leg ze minimaal 3 uur in de zojuist gemaakte marinade.

Dan neemt u de zalm uit de marinade, plaatst deze op de houten plankjes en laat ze vervolgens garen in een op 180 graden voorverwarmde oven (ongeveer 12 minuten)