Broekbergenlaan 44 - 46
2071 EW Santpoort Noord
(023) - 537 98 05

 


de tijden dat wij open zijn:

dinsdag: 9:30 - 18:00
woensdag: 9:30 - 18:00
donderdag: 9:30 - 18:30
vrijdag: 9:30 - 18:30
zaterdag: 9:30 - 17:00
maandag: gesloten

 

e-mail: Santpoort aan Zee

 

 

 

SALADE MET TARTAAR VAN HOLLANDSE NIEUWE....
Lunch- of voorgerecht voor 2 personen

 

Benodigdheden:

 

- 5 eetlepels crème fraîche
- 1 takje verse dille
- 2 eetlepels korenwijn
- 3 nieuwe haringen
- ½ fijngesneden rode ui
- 2 radijsjes
- peper en zout
- ½ krop sla
- 1 bosuitje

 

Bereiding:

 

Snijd de haringfilets van de staart en snijd ze in reepjes en meng daar de rode ui en peper naar smaak door. Zet vervolgens de haringtartaar in de koelkast.

Was de slablaadjes en dep ze droog. Maak het bosuitje schoon en snijd het witte en lichtgroene deel in kleine ringetjes.

Was de radijsjes en snijd ze in plakjes.

Roer voor de saus de korenwijn door de crème fraîche en voeg er peper naar smaak aan toe.

Snijd dan de dille fijn en meng deze door de saus.

Leg op twee borden de slablaadjes en schep de haringtartaar hier op.

Giet de saus rondom de tartaar en garneer het met een takje dille en de radijs.