Broekbergenlaan 44 - 46
2071 EW Santpoort Noord
(023) - 537 98 05

 


de tijden dat wij open zijn:

dinsdag: 9:30 - 18:00
woensdag: 9:30 - 18:00
donderdag: 9:30 - 18:30
vrijdag: 9:30 - 18:30
zaterdag: 9:30 - 17:00
maandag: gesloten

 

e-mail: Santpoort aan Zee

 

 

 

KABELJAUWWANGEN
gerecht voor 2 personen

 

Benodigdheden:

 

- 500 gram Kabeljauwwangen
- 100 gram gerookte zalmsnippers
- 1½ dl. witte wijn
- 2 takjes dille
- peper en zout
- 45 gram boter
- 40 gram bloem
- 3 dl. visbouillon
- 1 dl. crème fraîche


Bereiding:

 

Strooi peper en zout over de kabeljauwwangen en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Schenk vervolgens een halve deciliter wijn er­over en leg er een paar klontjes roomboter op.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de wangetjes

in een op 200 graden voorverwarmde oven gaar worden (circa 10 minuten).

Laat voor de saus de rest van de boter in een pan smelten en roer dan de bloem erdoor.

Voeg, al roerende, de wijn en bouillon toe, zodat er een gladde saus ontstaat.

Dan de crème fraîche en zalm erbij en de ovenschaal uit de oven halen.

Schenk het visvocht bij de saus en knip de dille erdoor.

Maak de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de saus over de kabeljauwwangen of als u wenst apart erbij.