Broekbergenlaan 44 - 46
2071 EW Santpoort Noord
(023) - 537 98 05

 


de tijden dat wij open zijn:

dinsdag: 9:30 - 18:00
woensdag: 9:30 - 18:00
donderdag: 9:30 - 18:30
vrijdag: 9:30 - 18:30
zaterdag: 9:30 - 17:00
maandag: gesloten

 

e-mail: Santpoort aan Zee

 

 

 

RODE POONFILETS MET VENKEL
voor 2 personen

 

Benodigdheden:

 

- 400 gram rode poonfilet met vel
- ½ venkelbol, in kleine blokjes gesneden
- beetje zout
- 200 gram champignons
- 20 gram boter
- 150 gram spinazie, in smalle reepjes gesneden
- 2 tomaten
- 2 dl. witte wijn
- 1/8 liter slagroom
- peper en zout


Bereiding:

 

Kook de venkelblokjes een paar minuten in licht­gezouten, kokend water.

Spoel ze direct af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.

Doe dit­zelfde met de spinazie.

Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ze in de boter met een beetje peper en zout in een koekenpan.

Ontvel*) ondertussen de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Laat de wijn (in een ander pan) inkoken tot 3/4 van de oorspronkelijke hoeveelheid

en voeg dan de slagroom toe.

Draai het vuur dan laag en voeg de groenten toe en laat ze 2 à 3 minuten meewarmen.

Bak ondertussen de poonfilets op een hoog vuur (4 a 5 minuten).

Maak de saus op smaak met peper en zout.