Broekbergenlaan 44 - 46
2071 EW Santpoort Noord
(023) - 537 98 05

 


de tijden dat wij open zijn:

dinsdag: 9:30 - 18:00
woensdag: 9:30 - 18:00
donderdag: 9:30 - 18:30
vrijdag: 9:30 - 18:30
zaterdag: 9:30 - 17:00
maandag: gesloten

 

e-mail: Santpoort aan Zee

 

 

 

SARDINES MET KORSTJE
voor 2 personen

 

Sardines zijn ook heerlijk op de barbecue,

maar dit is een recept voor als het buiten niet zo 's zomers is.............

 

Benodigdheden:

 

- 600 gram verse Sardines
- 1/4 liter visfond
- ca. 50 gram boter
- 1 eetlepel witte wijn
- 2 theelepel limoensap/citroensap
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel fijngehakte dille
- ½ eetlepel gemalen komijnzaad
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- ½ teentje knoflook, uitgeperst
- 6 eetlepels broodkruim (géén paneermeel)

 

 

Bereiding:

Wrijf de sardines in met wat peper en zout en leg ze naast elkaar in een beboterde ovenvaste schaal.

Meng de wijn met de visfond en schenk dit mengsel bij de visfilets.

Zorg ervoor dat de filets voor ten minste de helft boven het vocht uitsteken.

Meng in een kom de zachte boter met het limoen- of citroensap, de eierdooier, tuinkruiden, knoflook en komijn toe. roer alles goed door elkaar en prak er daarna met een vork het broodkruim door.

Verdeel dit mengsel zo gelijk­matig mogelijk over de filets.

Plaats de schaal in het midden van een op 220 0 C voorverwarmde oven.
Laat in circa 20 minuten een goudbruin korstje op de vis bakken.