>

 

 

 

 

Broekbergenlaan 44 - 46
2071 EW Santpoort Noord
(023) - 537 98 05

 


de tijden dat wij open zijn:

dinsdag: 9:30 - 18:00
woensdag: 9:30 - 18:00
donderdag: 9:30 - 18:30
vrijdag: 9:30 - 18:30
zaterdag: 9:30 - 17:00
maandag: gesloten

 

e-mail: Santpoort aan Zee

 

 

 

Sushi Rijst
voor 4 personen

 

Benodigdheden:

 

450 gram sushi rijst
7,5 dl. water

 

Azijnmengsel:

 

5 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel mirin
3 eetlepels suiker
2 theelepels zout

 

Bereiding:

 

Spoel de rijst onder de kraan net zo lang tot het water helder blijft.
Laat dan de rijst 1 uur uitlekken voordat U hem in de pan doet.
Voeg dan het water toe en sluit de pan af met een deksel.

Breng het aan de kook, draai het vuur lager en laat de rijst 5 minuten zachtjes pruttelen.
Draai dan de vlam helemaal laag en stoom de rijst 12 tot 15 minuten en haal de pan van het vuur af.

Haal de deksel van de pan af en dek de pan af met een theedoek.

Laat de rijst 15 minuten staan.

Meng ondertussen de ingrediënten voor het azijnmengsel in een pan en verwarm het mengsel langzaam totdat de suiker is opgelost, blijf goed roeren!

Haal de pan van het vuur af en laat het mengsel afkoelen.

Doe de rijst in een houten kom en schep met een houten spatel de rijst voorzichtig los en voeg ondertussen druppelsgewijs het azijnmengsel toe.

De rijst mag niet te vochtig worden. Laat de rijst tot kamertemperatuur afkoelen

. Bewaar de rijst in de houten kom, afgedekt met een schone doek tot verder gebruik.

* Sushirijst is maar 1 dag houdbaar en mag dus niet bewaard worden!