Broekbergenlaan 44 - 46
2071 EW Santpoort Noord
(023) - 537 98 05

 


de tijden dat wij open zijn:

dinsdag: 9:30 - 18:00
woensdag: 9:30 - 18:00
donderdag: 9:30 - 18:30
vrijdag: 9:30 - 18:30
zaterdag: 9:30 - 17:00
maandag: gesloten

 

e-mail: Santpoort aan Zee

 

 

 

TONGSCHARFILETS GEVULD MET SPINAZIE
voor 2 personen

 

Benodigdheden:

 

- 2 gefileerde tongscharren
- 1 potje visfond
- 1 kilo wilde spinazie
- ¼ liter room
- 2 eierdooiers
- paar draadjes saffraan
- boter

 

Bereiding:

 

Was de spinazie en haal de stelen er af.

Blancheer de bladeren even (niet langer dan 10 seconden).

Leg een tongfilet op uw werkblad en leg er enkele spinaziebladeren op en rol dit op.

Zet de rolletjes met prikkers vast.

Stoom de rolletjes ongeveer 6 minuten of doe ze 4 minuten op vol vermogen in de magnetron.

Kook ondertussen de rest van de spinazie, hak de groente fijn en voeg een scheutje room er aan toe.

De spinazie mag niet te nat zijn, zodat u er bolletjes (met de ijsschep) van kunt maken.

Vervolgens kookt u de visfond, zet het vuur uit en voeg er twee eierdooiers aan toe.

Dan de draadjes saffraan en als laatste de klontjes ijskoude boter.

Serveer de rolletjes met de saus, bollen spinazie en aardappelpuree.