Broekbergenlaan 44 - 46
2071 EW Santpoort Noord
(023) - 537 98 05

 


de tijden dat wij open zijn:

dinsdag: 9:30 - 18:00
woensdag: 9:30 - 18:00
donderdag: 9:30 - 18:30
vrijdag: 9:30 - 18:30
zaterdag: 9:30 - 17:00
maandag: gesloten

 

e-mail: Santpoort aan Zee

 

 

 

ZALMTARTAAR
voor 2 personen

 

Benodigdheden:

 

- 300 gram zalmfilet
- 1 sjalotje
- verse bieslook
- 12 takjes kervel
- peper en zout

Voor de saus:

- 25 gram schoongemaakte uien
- 1 dl. witte wijnazijn
- 1 dl. visfond
- 2 eierdooiers
- 1 dl. olie
- peper en zout

 

Bereiding:

 

Snijd de ui in stukjes en doe deze in een sauspan, waar u de azijn aan toevoegt.

Kook dit mengsel in tot het vocht geheel verdampt is.

Voeg vervolgens de visfond toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook.

Roer intussen de eierdooiers en de olie goed door elkaar.

Giet, al roerende, het kokende vocht bij het eierdooier/oliemengsel zodat een licht gebonden saus ontstaat.

Zeef de saus en vang deze op in een kom.

Breng de saus op smaak met peper en desgewenst zout.

Laat de saus afkoelen en bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Hak dan de verse zalm fijn en snijd het sjalotje in heel kleine stukjes.

Meng de zalm, bieslook en de stukjes ui.
Breng het op smaak met peper en zout.
Vorm 4 tartaartjes van het mengsel en verdeel ze over de borden.
Giet de saus er om­heen en garneer het geheel met de takjes kerve
l.