Broekbergenlaan 44 - 46
2071 EW Santpoort Noord
(023) - 537 98 05

 


de tijden dat wij open zijn:

dinsdag: 9:30 - 18:00
woensdag: 9:30 - 18:00
donderdag: 9:30 - 18:30
vrijdag: 9:30 - 18:30
zaterdag: 9:30 - 17:00
maandag: gesloten

 

e-mail: Santpoort aan Zee

 

 

 

ZEEDUIVEL MET VENKELPUREE
voor 2 personen

 

Benodigdheden:

 

- 350 gram zeeduivelfilet
- 1 grote venkelknol
- 2 aardappels
- 1 steranijs
- 1 laurierblad
- 1 scheutje pernod
- beetje bloem
- peper en zout
- olie
- boter
- 4 plakjes gerookte ham

 

Voor de saus:

 

- 1 dl. bouillon
- 1 dl. crème fraîche
- 1 dl. witte wijn
- 20 saffraandraadjes
- 1 uitje
- 1 teentje knoflook


Bereiding:

 

Maak de venkelpuree: doe de schoongemaakte en in stukken gesneden venkelknollen, d

e geschilde en in stukken gesneden aardappel, anijs, laurierblad en pernod

(en natuurlijk gewoon water) samen in een pan.

Kook alles gaar en verwijder de anijs en laurierblad.

Mix vervolgens alles tot een gladde puree, die u op smaak brengt met peper en zout

.Maak de saffraansaus: doe de bouillon, room wijn, gehakt uitje, gehakte knoflook en de saffraan in een pan en laat dat tot de helft inkoken.

Doe de saus in een zeef en breng ook deze op smaak met peper en zout.

Haal dan de stukken filet door de bloem en bak ze krokant in een mengsel van olie en boter.

Verdeel de venkelpuree over twee borden en leg daarop een plakje gerookte ham

en vervolgens een stukje zeeduivel.
Giet de saus er omheen.